CROCS -40%-os AKCIÓ!!! Siesta-Richter, Geox termékeink -10%-os törzsvásárlói árait regisztráció / BELÉPÉS UTÁN LÁTHATOD!
Szűrés
Ár (Ft)
1 490 Ft - 11 990 Ft
Méretek készleten
Márka
Szín
Vízállóság
Rögzítés
Nem
Harántemelős
Szupinált
Termék státusza

Váltócipők

Azt általában mindannyian jól tudjuk, hogy amikor óvodába, bölcsődébe megy a gyerek, akkor az egyik kötelezően beszerzendő dolog egy megfelelő váltócipő. Ilyenkor szükséges az óvodai váltócipő vásárlása.


67termék
 

Persze tudjuk, hogy az otthonunkba sem megyünk be kinti cipővel, hiszen behordhatjuk a koszt, sarat, port. Több lesz a takarítani való dolog és bosszankodhatunk azon, hogy több házimunkánk lesz. Az intézményi mindennapok alatt azonban nem megoldható a folyamatos takarítás, hiszen a dadus és takarítónénik állandó mozgásban vannak, különböző feladataikat látják el a napok során. Óvodai váltócipő használata nélkül a gyerekek észrevétlenül vinnék be a lábukon a sarat, a csoportszobán pedig eluralkodna a rendetlenség, a kosz, a káosz. Mindemellett nem csak a rend fenntartása vagy annak hiánya a gond. Ugyanis minél kisebb a gyerkőc, annál több időt tölt a földön ülve, feküdve, kúszva, mászva. Minden nap van egy kis mese, vagy irányított foglalkozás, amikor az óvónéni köré gyűlnek a kicsik és a földön ülve hallgatják szavait. Képzeljük csak el, mennyi koszt szednének magukra ezek a gyerekek, ha nem lenne makulátlan tisztaság a szőnyegeken, a padlón! Sokszor egy óvodai váltócipő vásárlása tulajdonképp a betegségek megelőzésére szolgál, hiszen azt jól tudjuk, hogy a gyerekek ebben az életkorban még nagyon sok mindent a szájukba vesznek. Minél kisebbek (gondolunk itt a bölcsis korosztályra elsősorban, de még egy kiscsoportos óvodásnál is előfordulhat), annál inkább ismerik meg a szájukon, a kóstoláson keresztül a világot. Éppen ezért jó idő esetén semmiképp se induljunk reggel útnak az óvodai váltócipő viseletben. Szülőként tudjuk, hogy ez időspórolás, hiszen egyszer kell csak öltöztetni a gyereket, azt is otthon, ugyanakkor mint fentebb leírtuk, ez számos veszélyt is magában rejt. Mindemellett érdemes rászánni az időt arra, hogy egész kicsi kortól rászoktassuk csemeténket az egyre nagyobb önállóságra: például az óvodai váltócipő önálló felvételére. Bár nyilván ez a nehezebb út, de a folyamatosan kialakuló önállóság a későbbiekben jól jöhet.

Ám nemcsak az ovikban, hanem az általános iskolákban is használhatnak a gyerekek váltócipőt. Általában első és második osztályban még kérik a tanítónénik, hogy legyen mindenkinél gyerek benti cipő. Ennek több praktikus oka is van, a fentebb említetteken kívül is. Hiszen a folyamatos, tanórák közötti takarítás nemcsak óvodákban, bölcsődékben, hanem egy iskolában is nehezen megoldható. Természetesen itt már nem feltétlenül a kisebbekre jellemző szájon keresztüli megismerés a jellemző. Náluk inkább az jelent problémát, hogy az udvaron töltött kinti szünetekről az osztályterembe visszaérkezve milyen elképesztő mennyiségű sarat tudnak magukkal behozni. Látványnak sem kellemes és az iskolai dolgok (például iskolatáska, tesi cucc) lesznek piszkosak, koszosak. Ennek elkerülésére kell a gyerek benti cipő. Mindemellett a benti tevékenységekhez nem is igazán kényelmes egy kültérre gyártott lábbeli, így mindenképp érdemes váltócipőt adni csemeténkre.

Fentebb leírtak különösen igazak a fiúkra – legyen szó bármelyik életkorról.  Így a fiú váltócipő megvásárlásánál mindenképp gondoljunk arra, hogy az erősebbik nem képviselői előszeretettel lépegetnek bele pocsolyákba, dagonyáznak a saras területeken, már csak a megismerés kedvéért is. Mivel sok dologban bátrabban viselkednek, és jellemzően kevésbé törődnek ruházatuk, illetve kiegészítőik épségével, tisztaságával, így nekik a fiú váltócipő használata az intézményeken belül kifejezetten ajánlott. Hiszen a kültéren használt cipőjük koszos, saras lesz, a beltéri használatra, a sok benti mókához még mindig ott van a korábban megvásárolt fiú váltócipő. Óvodai váltócipő vásárlása közben mindenképp gondoljunk erre.

Mindezek mellett a gyerek benti cipő használatának számos más előnye is van. Ha jobban megvizsgálunk egy vízhatlan vagy mérsékelten vízálló kinti cipőt, láthatjuk, hogy az teljes mértékben zárt, kevésbé szellőző. Hiszen a tervezői és gyártói azzal a céllal alkották meg, hogy kültéren, hideg, nedves időjárás esetén hosszabb ideig tartó viselet esetén is melegen, szárazon és kényelmesen tartsa a lábakat. Egy ilyen lábbeliben beltéren, fűtött környezetben tölteni el egy fél vagy egy egész napot eléggé megviselheti a lábfejeket, a bőrt. Amennyiben huzamosabb ideig mindennapjaikat zárt, téli cipőben töltünk – de igaz ez az átmeneti cipők használatára is – előfordulhat, hogy a talpunkon a bőr bekeményedik. Emellett fokozottabban fennáll a különböző gombás megbetegedésnek is az esélye. Ezt megelőzendő mindenképp ajánljuk a gyerek benti cipő használatát. Ezeket a tényeket mindenképp mérlegeljük mielőtt az óvodai váltócipő vásárlása mellett döntünk.

Amennyiben a fentieken elgondolkozunk, akkor az is világosság válhat egyesek számára, hogy munkahelyre is érdemes lehet váltócipőt vinni felnőtt korban is. Sok munkahelyen (például egészségügyben dolgozóknál) láthatjuk, hogy kinti cipőjüket benti munkavégzés idejére papucsra, szandálra, klumpára cserélik. Férfiaknál a nagy méretben is kapható fiú váltócipő modellek közül érdemes lehet válogatni, hogy munkaóráinkat kényelmesen töltsük, egészséges lábakkal megáldva.