Siesta-Richter, Geox termékeink -10%-os törzsvásárlói árait regisztráció / BELÉPÉS UTÁN LÁTHATOD!
Szűrés
Ár (Ft)
8 990 Ft - 25 990 Ft
Méretek készleten
Márka
Szín
Vízállóság
Rögzítés
Nem
Harántemelős
Szupinált
Termék státusza

Balerinák

Sietős hétköznapokra vagy kényelmes alkalmi viseletként ideális választás a balerina cipő. Kislány balerina cipő választékunk összeállításánál az egészen apró tipegő lábacskáktól kezdve a nagy lábmérettel rendelkező, felnőtt hölgyekre is gondoltunk. Így életkortól és mérettől függetlenül bárkinek érdemes kínálatunkban böngésznie, hiszen szűrőink segítségével könnyedén megtalálhatja a számára tökéletes balerina cipőt.


132termék
 

Kislány balerina cipő – a történet dióhéjban
Kislány alkalmi cipő vásárlása esetén rohanó hétköznapjainkban bele sem gondolunk, hogy szinte mindennek, amit magunkon viselünk hosszabb- rövidebb története van. Nincs ez másként a kislány balerina cipő esetében sem. Vajon hogyan került át a köztudatba, a hétköznapokba az eredetileg balett- táncosok előadásaikon és táncpróbáikon használt megerősített lábujjrésszel és boka körüli szalagokkal ellátott balerina cipő? A következő sorokból kiderül.
A balettcipő és a hegyes orrú cipők mintájára készített balerina cipő hétköznapokban való térhódítása az Egyesült Államokból indult el, és egy olasz bevándorló cipőkészítő mesternek köszönhető. Salvatore Capezio cipész kifejezetten a balettművészek és Broadway táncosok lábbelijeit készítette és javította. Ám egy idő múlva hétköznapi használatra a balettcipőhöz hasonló lábbeliket kezdett el gyártani, csak merev talppal és megerősített lábujjrész nélkül. Az első időkben még a boka körüli szalagok is helyet kaptak e lábbeliken, aztán az idő múlásával – és a praktikum jegyében – ez a kiegészítő hamarosan feledésbe merült a hétköznapokban. Az amerikai hölgyek az 1930-as években már örömmel vették fel a balerinákat sétáikhoz vagy a strandra. A már akkor is híres Vouge címlapjára 1940-ben fel is került ez a figyelemreméltó lábbeli.
Európában ugyanilyen nagy népszerűségnek örvendett a balerina cipő. Franciaországban Rose Repetto foglalkozott a készítésével. 1957-ben az ő műhelyében adta le különleges megrendelését Brigitte Bardot: egy lekerekített orrú balerinacipőt kért, finom masnival a végén. Ezt a különleges darabot viselte a művésznő az „És Isten megteremté a nőt” című filmjében, amivel a balerina cipők népszerűsége Európában is csúcsra ért.
A balerina cipők rajongói között olyan hírességeket is találhatunk mint Audrey Hepburn vagy Marilyn Monroe. A hölgyek persze követték példájukat, így ennek a kényelmes és praktikus lábbelinek a népszerűsége máig kitart, hiszen minden évszakban divatos és széles termékválaszték áll belőle rendelkezésünkre.

A kislány balerina cipő előnyeiről
Melegben praktikus, elegánsan bájos, könnyed viselet, puha érzet… számos előny a balerina cipőkről. Ám kislány alkalmi cipő vásárlása esetén is jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a balerina cipő viselésével számtalan további előnyt is élvezünk. Ortopédiai szempontból fontos, hogy ezek a lábbelik lapos talppal rendelkeznek, amik használat alatt nem bontják meg a test statikáját. A magassarkú cipőkkel ellentétben a súlyvonal nem helyeződik előre, így a térd terhelése sem növekszik. Egy megfelelően tág balerina cipőben a lábujjak szabadon mozoghatnak. Egy szűk, elvékonyodó orr- részben a lábujjak belepréselődnek, a lábfej terhelése jelentősen megnő. A lábfej összenyomódása miatt bizonyos idegek is nyomás alá kerülhetnek – ez kevésbé rossz esetben csak helyi fájdalomhoz vezet. Ugyanakkor huzamosabb ideig tartó használatnál bütykösödés, illetve kalapácsujj is kialakulhat – a balerina cipőknél ilyen probléma nem léphet fel. A lábak szabad mozgása segíti a harmonikus járást, az egyensúly könnyedebb fenntartását. Magasabb sarokban egyértelműen bizonytalanabbul lépkedünk, s viselet közben a láb is enyhén befele fordul, ami a bokaficam kockázatát növeli.
Egy balerina cipő kislánynak viselete közben a mezítlábas járástól elszokott talpnak a talajon lévő kis egyenetlenségek finom masszázs érzetét nyújthatják.
Alkalomra és a mindennapokra is tökéletes
A balerina cipő kislánynak legnagyobb előnye, hogy számos modell közül választhatunk. A cipők felső részei velúr bőrből, lakkbőrből, bőrből, textilből, de még a különleges Croslite műanyagból is készülhetnek – attól függően, hogy milyen használatra tervezték őket.
Kislány alkalmi cipő vásárlása esetén gondoljuk át, hogy pontosan milyen alkalmakra fogja a gyermek használni az adott lábbelit. Hiszen más modell kell egy esküvőre vagy színházlátogatásra, vagy netán az iskolai ünnepélyekre (évzáró, évnyitó). Ezekre az alkalmakra a kifejezett alkalmi, „kopogós” cipők helyett nyugodtan választhatunk egy gyönyörű balerina cipőt. Ezen eseményekre javasoljuk a bőr, velúr bőrből esetleg lakkbőrből készült termékeinket. Tépőzáras, illetve csatos kivitelben is megtalálhatóak, igény szerint ki-ki kedvére válogathat. Ezek a modellek kényelmesebbek és legalább ugyanolyan szépek, mint alkalmi, mint magas sarkú társaik.
Természetesen vannak olyan esetek is, amikor nem kifejezett alkalmi cipőt keresünk, hanem csak egy kicsit szebb, elegánsabb, divatosabb cipőt a mindennapokban használtnál. Például egy laza családi, baráti összejövetelen, vagy netán ismerősökkel, munkatársakkal töltött találkozón, vagy családi napon egy mindennapokra használt textil balerina cipő hathat akár slamposnak is, így egy elegánsabb bőrből, vagy velúrból készült balerina cipő kislánynak pont megfelelő lehet.
A mindennapokra tavasszal, vagy nyáron is, tiszta, száraz időben rengeteg balerina cipő kislánynak modellt találunk. Ezeket óvodába, iskolába is fel lehet venni kültérre. Könnyen felvehetőek önállóan is. Hiszen csak belebújik a gyerkőc és tépőzáras kivitelezésének köszönhetően már készen is van vele. Önállóan, segítség nélkül. Így egy balerina cipő kislánynak ideális választás lehet mind a kényelem, mind a praktikum szempontjából.