CROCS -40%-os AKCIÓ!!! Siesta-Richter, Geox termékeink -10%-os törzsvásárlói árait regisztráció / BELÉPÉS UTÁN LÁTHATOD!
Szűrés
Ár (Ft)
7 990 Ft - 25 990 Ft
Méretek készleten
Márka
Szín
Vízállóság
Rögzítés
Nem
Harántemelős
Szupinált
Termék státusza

Gyerek szandálok

A gyerek szandálok kategóriájában számos fiú és férfi szandál között válogathattok. Egészen a fiú baba szandál modellektől kezdve, a kisfiú és kamasz termékeken át, a nagyméretű felnőtt darabokig számos termék megtalálható itt. Szűrőink segítségével könnyen rákereshettek a megfelelő méretre, még supinált szandáljaink között is találhattok felnőtteknek gyártott termékeket.


221termék
 

Itt a tavasz, közeleg a nyár, hamarosan itt a fiú szandál viselésének az ideje. A hideg idő elmúltával szabadabban mozoghatunk, kevesebb készülődéssel indulhatunk útnak. Vonatkozik ez a mindennapi öltözködésre és a lábbelik viseletére is. Levethetjük az egész télen használt meleg csizmákat, bélelt cipőket. Ezek helyét veszik át az átmeneti cipők, amik korszakát a szandálok és papucsok ideje követi.
Zárt orrú fiú szandál: mikor és kinek érdemes viselni?
Nyilván nem mindenkire igaz, de vannak közöttünk olyan gyerekek és felnőttek is, akik a mozgásigényük vagy épp életvitelük miatt egy teljesen nyitott papucsot, vagy sportszandált nem szeretnek annyira hordani. Ugyanakkor melegebb időjárás esetén egy zárt cipő – még ha az átmeneti is – nem biztos, hogy megfelelő választás, különösen annak, akinek az átlagosnál fokozottabban izzad a lába. Míg mások pedig érezhetik úgy, hogy egy teljesen nyitott szandál egy ide- oda rohangálós, pörgős napjukon kevésbé fogja a bokájukat, kevésbé tartja a lábukat. Ők más megoldást keresnének, így számukra tökéletes választás lehet a zárt orrú fiú szandál, illetve felnőtt változatai.
Gyerekeknél - jelen esetben fiúk esetében – az óvodában, iskolában, ha kicsengetnek, akkor irány az udvar, a focipálya. Nagy általánosságban elmondható, hogy a fiúk többsége focizni szokott az órák között, vagy a nagyszünetben. Fontosak ezek a feltöltő percek, amikor nem kell a tanulással foglalkozni és a tanárok is békén hagyják őket egy kicsit. Ehhez az órák közötti remek kikapcsolódáshoz tökéletesen megfelel a zárt orrú fiú szandál, mely védi a lábujjakat az ütődéstől, horzsolástól. Természetesen, ha az órák utáni amatőr vagy netán profi sportfoglalkozásokról van szó, akkor mi is a sportcipőket, speciális edzőcipőket ajánljuk. Ugyanakkor egy szandálban vívott tíz perces iskolaudvari világbajnokságnál jóval praktikusabb egy zárt orrú fiú szandál viselete. Szülőként pedig tudjuk, hogy milyen fontosak a gyermekek életében az iskolatársakkal, barátokkal megtapasztalt közös küzdelmek, győzelmek, de még a vereségek is.
Fiú szandál: a nyári napok laza kiegészítője
Mindemellett természetesen szeretnénk néhány szót ejteni a nyitott orrú, fiú szandál modellek előnyös tulajdonságairól is. Ezek a termékek még szélesebb választékban állnak rendelkezésünkre. Sportos, alkalmi, mindennapi használható és a speciális víziszandi is megtalálható ebben a kategóriában. Magasított vagy alacsonyabb szárral is választhatóak a modellek, attól függően, ki mennyire szereti a bokáját biztosítva érezni, vagy szabadabban mozogni.

A fiú szandál gyártásához felhasznált alapanyagokban is számos kombinációban találhatunk termékeket. Általában a teljes vízállóságot biztosító szandálok, felső része gumiból, az alsó része pedig csúszásgátló gumiból készült. Ezek a modellek a mindennapos viseleten túl uszodába, vagy strandra is felvehetőek, tehát vizes környezetben is megállják a helyüket.
A sportosabb kivitelben készült fiú szandál modellek talprésze szintén csúszásgátló gumiból készült, ám a felső rész kialakításánál textilanyagot, esetleg velúr bőr anyagot használtak fel. Jellemzően ezek a termékeink nem vízállóak, ugyanakkor könnyed nyári viseletként mindennaposan bárhová felvehetőek. Óvodában, iskolában, vagy nyári szünetben a játszótéren ideális kiegészítők. Könnyen tisztíthatóak, illetve könnyen kirázható belőlük a homok.
Az első lépésektől: fiú baba szandál
Egész életre szóló, felejthetetlen pillanataink egyike mindenképpen az, amikor gyermekünk sok- sok próbálkozás után megteszi első bizonytalan lépéseit. A szülők segítő keze mellett jellemzően a csöppségek a sikeres felállások begyakorlása után, bútorokba (például szófába, kanapéba, dohányzóasztalba) kapaszkodva teszik meg önálló lépéseiket. Szülőként tudnunk kell, hogy a mezítláb járás számtalan előnye mellett – melyeket most nem ecsetelünk külön – ettől a korszaktól már nem elég a korábban használt pamut babacipő. A fiú baba szandál választásakor mindenképpen ügyelnünk kell a megfelelő méret megválasztására. Számos méretet meghatározó eszköz áll rendelkezésünkre, ugyanakkor figyelnünk kell arra is, hogy a fiú baba szandál esetében egy kis növekedési helyet hagyjunk. Igen ám, de egyéves, kétéves kisbabánk nem tud válaszolni, az olyan kérdésekre, hogy kényelmes- e vagy szorít- e a cipő? Így a szülőknek javasoljuk a következő „fapados” trükk elvégzését, melyet szandálban – nyitottsága miatt – jobban is látni elsőre. Ezt minden lábbeli vásárláskor érdemes elvégeznünk, addig amíg a gyerkőc saját maga meg nem tudja fogalmazni az igényeit. Tehát: miután ráadtuk a gyerkőc a cipőt, álljon fel a szandálban. A lábát tolja teljesen előre, hogy a szandál legelejéhez hozzáérjenek az ujjacskái. Amennyiben a bokája és a szandál hátsó része között körülbelül egy szűk ujjnyi távolság marad, a szandál megfelelő. Így megvan az a növekedési tér, ami biztosítja azt, hogy a legközelebbi (általában a fiú baba szandál megvásárlása utáni héten bekövetkező) növekedési ugrás után is használható marad a lábbeli.

Supinált gyerek szandál: mindennapi orvostechnikai eszköz lúdtalp ellen
Egy supinált szandál a boka belső részének megemelésével kifelé dönti a lábfejet viselése közben. Szükség azért van erre a mechanizmusra, mert sok kisgyereknél a járás megkezdése utáni természetes befele dőlés megmarad a későbbiekben is. Ilyen esetekben valamilyen beavatkozásra van szükség, ortopéd szakember bevonásával. Általában a gyerekorvos vagy a védőnéni is javasolni szokta a supinált gyerek szandál használatát, természetesen talptornával kiegészítve. Kevesen tudják, de bokasüllyedés esetén is hatásos a supinált gyerek szandál viselése. Ha észleljük a problémát, akkor fontos, hogy minél hamarabb megkezdjük az orvoslását, ugyanis a rossz lábtartásból különböző tartásproblémák is kialakulhatnak a későbbiekben. Mindezeket a talptorna és a supinált gyerek szandál megelőzheti, javíthatja.