CONVERSE, TOMS -50%-OS, Siesta-Richter, Geox termékeink -10%-os törzsvásárlói árait regisztráció / BELÉPÉS UTÁN LÁTHATOD!
Szűrés
Ár (Ft)
4 490 Ft - 58 990 Ft
Méretek készleten
Márka
Szín
Vízállóság
Rögzítés
Nem
Harántemelős
Szupinált
Termék státusza

Téli cipők, hótaposók

Kislány hótaposó kínálatunkban minden korosztály számára elérhető téli cipőket és hótaposókat találhattok. Magasabb szárú, vízálló, utcai vagy sportos viselet, megannyi gyártó és felhasznált alapanyag- kombináció. Lábméretek tekintetében az egészen pici és az extra nagy között tartunk modelleket. Érdemes böngészni!


386termék
 

Ugyan manapság közel sincs olyan rettenetesen fagyos időjárás télen, mint a régi időkben, ugyanakkor napjainkban is egyre többször fordul elő, hideg, zimankós idő. Reggelente jócskán mínusz fokokban indulunk óvodába, iskolába a gyerkőcökkel, vagy érünk haza velük a munkából fagyos, jeges körülmények között a késő délutáni vagy az esti órákban. Nem is beszélve azokról a sajnos egyre ritkább, de azért még csak-csak előforduló helyzetekről, amikor leesik a hó.

Ilyen esetekben az átmeneti bakancsok helyett előkerülhet a nagyágyú, a lábat kellemes melegen tartó nagy kedvenc: a vízálló téli hótaposó. A tél örömeit a vízálló téli hótaposó teszi feledhetetlenné.

A globális felmelegedés folyamatának köszönhetően igencsak meg kell becsülnünk azokat az alkalmakat, amikor a mindennapjainkban van lehetőségünk a téli évszakban a havas környezet feledhetetlen örömeit élvezni. Szánkózás, hógolyózás, hóember építés… minden gyerkőc és minden gyermeklelkű felnőtt kedvenc szórakozása ilyenkor. Mindemellett sokan vannak olyanok is, akik telente rendszeresen a munkahelyi fáradalmakat egy-egy síelés alkalmával pihenik ki, akár külföldön, akár – ha van rá lehetőség- hazánkban.

Amire ezekben az esetekben mindenképp szükségünk van, az a vízálló téli hótaposó. Hiszen a hidegebb időkben, mindennapokra használt utcai lábbelik ugyanis korántsem bizonyulnak elegendőnek. Nedves körülmények között, fagyokban nagyon hamar átfázhat a lábfejünk. Valószínűleg sokunknak villannak be emlékképek arról, hogy milyen is egy nem kellően vízhatlan cipőben, átázott és átfázott lábbal hócsatázni. Nos, azon szerencsések számára áruljuk el, akik sosem éltek át hasonló kellemetlenséget: ez nem valami felemelő élmény vízálló téli hótaposó nélkül. Nyerni meg egyenesen lehetetlen

Arra meg már ne is gondoljunk, hogy az akár csak egy könnyed téli séta után következő megfázásos- felfázásos megbetegedések mennyire borzasztóak tudnak lenni kislányoknak és felnőtt nőknek egyaránt. Néha még a fiúk is érintettek lehetnek. Akik erre érzékenyek, vagy éltek már át ilyesmit, azok jól tudják, hogy milyen kellemetlen tünetekkel és szenvedéssel teli napokkal jár ez. Láz, fejfájás, hidegrázás, köhögés…és még sorolhatnánk.

Gyógyszerek tönkelegére kell pénzt kiadni, súlyosabb esetben antibiotikumot írnak fel nekünk… Még csak felsorolni is kellemetlen. Persze a munkából is kieshetünk, vagy a téli pihenésünk is félbeszakadhat. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy mindez könnyen elkerülhető lenne mindannyiunk, de főleg a legérintettebbek: a lányok, hölgyek számára is. Csupán előrelátóan kell gondoskodnunk lábunk megfelelő nedvesség és hideg elleni védelméről.

Tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy nemcsak a kislány hótaposó, de a vízhatlan női hótaposó is kötelező kellékünk kell legyen a téli időszak folyamán.
Arra is gondoljunk, hogy a nem megfelelő lábbeli átnedvesedése általában egy pillanat alatt megtörténik. Gyerekek esetében különösen gyakran fordul ez elő, s mikor máskor, ha nem az eltervezett programunk elején. Murphy törvényei ilyenkor is működnek, higgyük el.

Általában ekkor a programot vagy meg lehet szakítani – ami emiatt jár kellemetlenséggel, rossz kedvvel és durcizással, vagy ami rosszabb: már nem lehet visszafordulni és akkor fennáll az előbbi megbetegedések lehetősége. Szerencsére a kislány téli bakancs és a kislány hótaposó termékek már egyre szélesebb választékban állnak rendelkezésünkre. Míg vízhatlan női hótaposó gyártására is egyre nagyobb igény mutatkozik a fentebb említett okok miatt, ezért az elérhető készletek is folyamatosan bővülnek.

Mi alapján döntsünk egy kislány hótaposó vásárlásakor?

Meleg gyerek télicipő beszerzésekor mindig gondoljuk végig, hogy pontosan milyen időjárásra, milyen esetekben fogjuk használni. Ha tudjuk, hogy havas tájra utazunk telelni, vagy netalán hóesésre számítunk, akkor a vízállóság alapvető követelmény. Ugyanakkor, ha hideg, de száraz körülményekre keresünk téli cipőt vagy bakancsot előfordulhat az is, hogy egy mérsékelten vízálló, bélelt darabra lesz szükségünk, így talán egy kislány téli bakancs is elegendő.

Fontos a lábbeli tisztíthatósága, a praktikum. Velúr, textil esetleg neoprén anyagból készült termékeket bátran használhatjuk ilyenkor.
Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy bár száraz időben elvileg kevésbé lesz koszos a cipő, jól tudjuk, hogy gyerkőcök esetén semmi sem lehetetlen, ha egy kis koszról van szó. Sherlock Holmes és Columbo hadnagy csavaros észjárása együttesen sem elegendő ugyanis annak a talánynak a kiderítésére, hogy csemeténk hogyan és hol lett saras játék közben száraz időben. Ilyenkor a gyerekek rendkívül boldogok, ám szülőként mi el nem tudjuk képzelni, hogy hol találtak latyakot vagy sarat, mikor közel s távol nincs egy pocsolya sem a környéken… Nos, ez a rejtvény valószínűleg a fiatalság örök titka marad, ami biztos, hogy egy kislány hótaposó a mindennapokban is jó szolgálatot tehet.

A másik legfontosabb tulajdonság a meleg gyerek télicipő hőtartó tulajdonsága. Bélése sokféle anyagból készülhet, kislány téli bakancs termékeink között találhatunk szőrme vagy gyapjú béléssel ellátott darabot is. Érdemes több terméket kipróbálni, hogy rájöjjünk arra, hogy számunkra melyik anyag a megfelelő. Egy csúszásgátló gumi, vagy egy thermo talprésszel kombinálva már nem kell féltenünk a lábfejeinket a kihűlés veszélyeitől.

Mindemellett egy jól használható kislány téli bakancs fontos tulajdonsága kell, hogy legyen a divatosság is. Mivel lányokról van szó -még ha egész kicsikről is- de a lábbeli esztétikus kinézete már itt is megjelenhet, fontos lehet. A felnőtt hölgyeknél pedig ez alapkövetelmény. Mindenesetre egy vízhatlan női hótaposó hasznossága mellett lehet tetszetős küllemű is lehet, érdemes keresgélnünk a termékek között, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Ugyanis a mai gyártási technológiáknak köszönhetően egy vízálló téli hótaposó sem kell, hogy nehéz és robosztus legyen. Rálelhetünk akár egy könnyű anyagokból előállított, de mégis a megfelelő vízhatlansággal és hőtartással megáldott termékre is.
Hőtartás, forma, kinézet, vízhatlanság. Összegezve egy meleg gyerek télicipő vásárlásakor is sok tényezőt kell mérlegelnünk majd utána tudatos döntést kell hoznunk, hogy gyermekünk és saját részünkre is megtaláljuk a legmegfelelőbb téli lábbelit.